Avbytare: Sebastian Kristensson, Martin Silvhed, Fredrik Odell, André Andersson och Johannes Jönsson.

Philip Marklund ut - Pontus Andersson in 65 min
Gustav Lindquist ut - Martin Silvhed in 74 min
Oliver Oliveros ut - Fredrik Odell in 81 min

MATCHKOMMENTARER
Efter 4 raka segrar blev vi utklassade av storsatsande IFK Malmö. För 10 år sedan spelade IFK Malmö i Superettan och med värvningar av ett halvt division 1 lag har man nu målet att nå eliten igen. ÖT Smygehuk kom till spel utan avstängde Fredrik Sjöstedt. I matchens 1:a minut vänder Pontus Andersson in från högerkanten och avlossar ett skott från 20 meter som målvakten räddar. I den 5:e minuten missar ÖT försvaret en rensning och en IFK Malmö spelare kan placera in 1-0 från 16-meterslinjen. I den 13:e minuten slår IFK Malmö en fin genomskärare och en forward kommer fri till höger och hans "strumprullare" till avslut letar sig i mål intill bortre stolpen till 2-0. I den 18:e minuten är det dags igen då en ny genomskärare slås och en ensam forward kan chippa bollen över Izzettin Adigüzel och in i mål till 3-0. I den 20:e minuten spelar Pontus Andersson fram Sebastian Lindahl på högerkanten och Sebastian drar iväg ett skott som går tätt tätt över ribban. I den 24:e minuten räddar Izzettin Adigüzel ett friläge. I den 27:e minuten slår IFK Malmö ett inlägg från höger till en fri spelare på bortre stolpen som nickar på mål men Izzettin Adigüzel gör en fin räddning. I den 29:e minuten kommer IFK Malmö fram till höger och avlossar ett markskott från 16-meterslinjen som ÖT försvaret tvekar på och bollen far in i mål till 4-0. I den 34:e minuten slår Pontus Andersson en hörna som Gustav Lindquist nickar på mål men den räddas precis på mållinjen. I den 35:e minuten limmar Izzettin Adigüzel ett avslut på ett friläge. I den 39:e minuten kontrar IFK Malmö och efter ett inspel från vänster direktskarvar forwarden men Izzettin Adigüzel gör en fin parad och räddar till hörna. 4-0 står sig till paus där vi blivit rejält utspelade i första halvlek. ÖT Smygehuk kommer ut till andra halvlek och visar mer hjärta samtidigt som IFK Malmö går ner sig lite. ÖT Smygehuk har mer och mer boll och skapar också några fina lägen. I den 54:e minuten chippar Gustav Lindquist fram till Oliver Oliveros som tar ner snyggt men Olivers skott går tätt utanför. I den 57:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin fotparad och räddar till hörna. I den 59:e minuten slår Patrik Lippe en fin långboll till Oliver Oliveros som tar sig förbi två motståndare och avlossar ett skott som målvakten räddar. I den 61:a minuten bryter Oliver Oliveros in från vänsterkanten och tar sig förbi flera motståndare och skjuter utifrån där dock målvakten räddar. Våra första 15 av andra halvlek är riktigt bra men vi kan inte få hål på nollan. I den 74:e minuten drar en IFK Malmöspelare på ett långskott jämns med marken som letar sig in i mål till 5-0. I den 82:a minuten kommer Johan Hellström fri och tar sig förbi målvakten och målvakten försöker fälla Johan men Johan är så ärlig och dyker inte men man kan tycka att det ändå borde blivit straff där! I den 83:e minuten rullar IFK Malmö runt fint och man tar sig ner till kortlinjen och spelar snett bak till en forward som har öppet mål och kan raka in 6-0. I den 86:e minuten kommer Johan Hellström runt på högerkanten och avlossar ett skott som målvakten räddar. Matchen slutar 6-0 och det måste vara ett stort fiasko om inte detta påkostade laget vinner serien för i division 5 hör man inte hemma, det är man alldeles för bra för. I nästa match väntar Kulladals FF på onsdagen den 22:a maj klockan 19:00 på Smygehamns IP.